BOENDE

Klicka på bilden för att få  vägbeskrivning till oss! Klicka på bilden för att få vägbeskrivning till oss!

Välkommen till denna trolska retreatgård med det bästa av Österlen runt knuten - bokskog, kullar, hav och strand!

Under retreatet bor du i delat dubbelrum i en arkitektritad och nybyggd korsvirkesgård med naturen precis utanför fönstret. Rummen är av hotellstandard, ljusa och nyrenoverade. Lakan och handduk ingår.

Gården ligger ovanför byn Ravlunda, nära Haväng mellan Kivik & Brösarp på Österlen i Skåne. Gården har havutsikt över Hanöbukten och det tar cirka 10 minuter med bil ner till stranden.

MAT

Maten som vi serverar under retreaten är vegetarisk, ayurvediskt inspirerad och så långt det är möjligt ekologisk och närproducerad. Om somrarna plockar vi örter, sallad och bär i gårdens trädgård. På hösten plockar vi svamp i skogen och äpplen i en av Österlens många äppellundar.

Varje dag serveras du kärleksfullt tillagad frukost, lunch och middag. Därtill ingår örttéer, frukt och snacks (oftast russin & nötter).

Vad är ayurvedisk kost?
Maten är din medicin, enligt  den indiska hälsoläran och livsfilosofin ayurveda. Det du stoppar i dig kan skapa hälsa eller obalans, beroende på årstid, tid på dygnet och vem som äter. Vi är alla olika och mår bra av olika livsmedel, smaker, temperaturer och konsistenser. Grundläggande rekommenderar ayurvedan vegetarisk kost och att aldrig äta kylskåpskall mat, eftersom det hämmar matsmältningen.